ANTREPRENORI

Povestea mea

antreprenoriDin anul 2000 am o experienta in domeniul consultantei financiare, fiscale si de management, din care in ultimii aproape zece ani am fost director financiar si manager responsabil de operational si strategie in cadrul unei companii multinationale, prezente pe piata din Romania.

Este vorba despre Timac Agro Romania, o companie cu o cifra de afaceri pe plan local de peste 30 de milioane de euro si cu peste 100 de angajati, care activeaza in agribusiness.
La Timac, m-am ocupat de zona financiara, de cea operationala si de cea strategica.

Am lucrat in Romania, dar am coordonat financiar si strategic mai multe proiecte in tari din regiunea noastra, precum Turcia, Grecia, Republica Moldova si Ucraina.

Cum lucrez?

In primul rand, este important de stiut ca am langa mine, in demersul de a fi un partener de valoare pentru cresterea afacerii dumneavoastra, o intreaga echipa de profesionisti, o echipa multidisciplinara, care acopera o plaja larga de servicii din zona consultantei fiscale, financiare si strategice.

Sub coordonarea mea si cu o atenta implicare din partea dumneavoastra, rezultatele se pot vedea cu ochiul liber in afacerea pe care o conduceti sau o detineti in minumum o luna de la semnarea contractului.

Cum procedam?

Plecam de la obiectivul sau problema identificata de dumneavoastra. Analizam si stabilim impreuna cauzele problemei. Agream impreuna cu dumneavoastra modalitatile cele mai eficiente de inlaturare a acestor cauze. Mai departe, va propunem un plan de actiune si analizam beneficiile, costurile si riscurile asociate.

Intervenim punctual in implementarea solutiilor si asiguram monitorizarea permanenta a procesului, inclusiv dupa incheierea etapei de implementare, pe o perioada de comun acord agreata prin contract. Metoda noastra se bazeaza pe cooperarea cu echipele si directorii dumneavoastra, pentru a evita pe cat posibil situatiile in care decizia este impusa „obligat fortat”.

De ce astfel?

Pentru ca  in atatia ani de practica am constat ca daca angajatii, dar, mai ales, managerii nu sunt implicati in procesul de transformare si nu-l sustin, ajung in cele din urma sa-l saboteze si, implicit, sa saboteze trecerea companiei la urmatorul nivel de crestere.

Prin cooperare si coeziune, ne asiguram de succesul proiectului, dar si de realizarea acestuia la parametri optimi (timp, bani, resurse alocate). In plus, intotdeauna suntem atenti la constructia unui buget adecvat,  luand in calcul interventii limitate, dar cu impact si timpi de lucru eficient distribuiti.

OFERTA DE CONSULTANTA PENTRU ANTREPRENORI

Daca doriti o dezvoltare rapida, cu mai multe afaceri, linii de business sau produse/servicii ori lucrati pentru a va consolida si securiza pozitia in piata sau  poate doriti sa accesati clienti si piete noi, contributia noastra la succesul dumneavoastra ca antreprenor pleaca de la gasirea raspunsurilor la urmatoarele intrebari (si nu numai):

  • Cum pot sa sustin aceasta dezvoltare cu un buget cat mai mic de cheltuieli fixe si variabile?
  • Cum sa ne organizam ca sa avem oamenii potriviti si cea mai eficienta structura posibila?
  • Cum sa fiu sigur ca si in timpul si dupa ce ating cresterea dorita pastrez controlul asupra patrimoniului?
  • Cum ma asigur ca strategia gandita de mine este implementata in companie si aduce rezultatele dorite?
  • Cum sa devin un partener de afaceri de incredere pentru clienti pe care nu ii accesez acum sau ii accesez prea putin, cum ar fi multinationalele sau (potentiali) clienti externi (export)?
  • Am in vedere toate riscurile importante, cu impact sau probabilitate de aparitie mare? Am solutii si masuri pregatite pentru a fi aplicate imediat, in cazul in care riscurile respective apar?
  • Cum imi pot face investitiile cat mai bine din punct de vedere legal, fiscal, financiar?

Lista aceasta de intrebari este cu siguranta departe de a fi completa.

Scopul meu principal in orice relatie de colaborare am este legat de a contribui impreuna cu dumneavoastra la atingerea obiectivelor de afaceri pe care le aveti, respectiv la cresterea rezultatelor financiare, prin cresterea clientelei si/sau optimizarea costurilor. Daca doriti sa programam o prima intrevedere ca sa ne cunoasteti mai bine si sa vedeti daca suntem acel partener strategic pe care-l cautati, va rugam sa ne scrieti AICI

Fara a fi limitate la aceasta lista de mai jos, enumar cateva proiecte pe care vi le propunem:

Aliniere strategica in operatiuni:
Evaluarea si imbunatatirea performantei directorului si a echipei:
Pregatirea directorului financiar, a directorului de operatiuni si/sau a directorului de dezvoltare a afacerii:
Consultanta in management strategic:
Managementul riscului:
Asistenta la implementarea si optimizarea sistemelor informatice financiar-contabile si de gestiune:
Revizuire contabila, fiscala si salarizare:

Oferta mea este adresata in principal, dar nu se limiteaza la companiile antreprenoriale si antreprenori, care au realizat sau planuiesc o dezvoltare rapida si care constientizeaza nevoia de a primi suport pentru management strategic si financiar de la o echipa de profesionisti, pentru a se asigura ca dezvoltarea afacerii lor se face in conditii optime, in securitate si cu riscuri cunoscute si asumate, prin echipe si directori performanti.