5 pasi pentru cresterea afacerii tale

Oportunitatile vin daca actionezi strategic si oferta ta te diferentiaza in piata.

Insa, pentru a accesa aceste oportunitati, trebuie sa fii pregatit. Daca esti un antreprenor implicat in operational, daca esti prezent in tot ce se intampla in firma in fiecare zi, este posibil sa nu poti sa identifici si sa creezi oportunitati sau sa nu le adresezi corect.

5 pasi pentru cresterea afacerii tale

  1. Din actiuni mici obtinem rezultate mici – care sunt acele actiuni lipsite de valoare din perspectiva cresterii afacerii tale? Elimina-le din agenda ta, deleaga si creaza mecanisme de control.
  2. Aloca timp pentru strategie – nu trebuie sa faci o strategie in fiecare zi, dar e nevoie sa monitorizezi permanent planul strategic si rezultatele actiunilor si sa ajustezi in functie de context.
  3. Creaza o echipa puternica – ai nevoie de oameni autonomi, care stiu exact ce au de facut si care sunt limitele lor de autonomie: raspundere, resurse, etc. Echipa ta trebuie sa functioneze fara tine.
  4. Implementeaza un Tablou de bord – trebuie sa ai un sistem de raportare eficient si proactiv. Mai multe detalii aici: https://ioanaarsenie.ro/cum-iti-alegi-indicatorii-de-performanta/
  5. Aloca resurse pentru crestere – ai nevoie sa actionezi diferit: sa ai un buget de marketing, sa fii vizibil si sa investesti in imaginea ta, sa ai o structura pregatita pentru crestere.

Ce inseamna o structura pregatita pentru crestere?

  • Oameni antrenati si disponibili pentru proiecte noi. Daca vei astepta ca mai intai sa obtii un contract nou pentru a angaja inca o persoana e posibil sa nu poti sa iei un contract mai mare sau sa ai rezultate slabe cu acel client, punand in risc reputatia si viitorul afacerii tale. Investeste in pregatirea ta si a angajatilor tai! Rezultatele afacerii sunt limitate de potentialul tau si al echipei tale. Investeste pentru a creste acel potential!
  • Infrastructura administrativa si operationala robusta. Nu inseamna neaparat ca ai nevoie de mai multi angajati in departamentele suport pentru 20% volum suplimentar de activitate. Insa trebuie ca procesele si sistemele sa fie semi-automatizate si controlate. Lucreaza cu un consultant profesionist in acest sens!

 

Daca aceste lucruri auimages sens pentru tine iti propun sa facem un parteneriat si sa te ajut in acest proces. Vom face o analiza initiala si vom stabili obiective. Vom lucra impreuna pentru realizarea lor.

Te invit sa accesezi atelierele de strategie pe care le organizez si sa stabilim o baza de incredere pentru etapele care urmeaza. Info aici: https://www.facebook.com/IoanaArsenie2015/

 

 

Share On Facebook
Share On Linkedin
Share On Stumbleupon
Contact us

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *