5 premise pentru un an 2016 cu succes

Urmeaza pentru multi antreprenori o perioada mai linistita, in care nu se intampla nimic si chiar inchid biroul pentru o bine-meritata vacanta.

Am impresia ca unii s-au detasat si resemnat cu rezultatele acestui an de la sfarsitul lunii noiembrie. Astfel, nu exploateaza oportunitatile si nici nu creaza oportunitati in aceasta perioada.

Si mai periculos este daca aceasta resemnare este urmata de o asteptare ca in 2016 lucrurile sa “inceapa sa se miste”.

Pentru ca, in acest cadru lucrurile vor evolua la fel ca inainte sau se vor deteriora.

 

Din punctul meu dstrategiee vedere, perioada aceasta este extraordinara pentru o analiza riguroasa a rezultatelor, a pietei, a conditiilor externe si interne, pentru ca apoi sa fie setat Planul strategic pentru 2016 (pe 3 ani, ideal).

 

Cum ne putem construi premisele unui an 2016 exceptional?

Mai jos enumar cateva intrebari care pot fi un punct bun de pornire.

  1. Unde te afli acum si cum ai ajuns aici? Ce a mers si ce nu a functionat in 2015?
  2. Cum a evoluat piata si ce perspective exista pentru 2016?
  3. Care sunt obiectivele strategice pe care ti le propui pentru urmatorii 3 ani?
  4. Care sunt factorii de succes (puncte forte, conditii externe, parteneriate, etc)? Cum inovezi? Esti prezent in online? Cat investesti in digital?
  5. Ce vei face diferit in 2016? Unde decizi sa investesti pentru a creste? Care sunt punctele slabe care iti plafoneaza si saboteaza succesul? Ai o echipa pregatita si motivata? Cine este liderul care poate conduce afacerea la urmatorul nivel?

In continuare, lucrurile devin mai clare si se prefigureaza viitorul. Totul e ca acest bilant sa nu fie superficial si deciziile rezultate sa nu fie rezolvari pe termen scurt, de compromis. Viziunea pe termen mediu si lung trebuie reconectata cu situatia actuala.

Cum putem lucra impreuna?

In calitate de consultant de management strategic te pot ajuta la realizarea analizei actuale si a planului strategic. Cu o abordare de parteneriat, iti ofer perspective noi, metode de optimizare a organizatiei, proceselor, sistemelor, dar si suport pentru dezvoltarea echipei sau optimizare financiara. Intocmim planul strategic, bugetul, planul operational si tabloul de bord pentru 2016. Te asist la implementare, evaluare, ajustare si ne asiguram ca premisele se transforma in rezultate.

In perioada 14-18 decembrie ofer 30% discount la proiectele de strategie contractate si care se vor derula in primele 2 luni ale anului urmator. Pentru a stabili o intalnire te rog sa imi scrii la ioana@ioanaarsenie.ro sau sa ma suni 0727 765 520.

Impreuna cream valoare pentru afacerea ta!

Share On Facebook
Share On Linkedin
Share On Stumbleupon
Contact us

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *