Alinierea strategiei si operatiunilor pentru cresterea afacerii

Afacerile nu cresc liniar, ci se dezvolta in salturi. Evolutia in sensul cresterii presupune si etape de “platou”, chiar si de scadere, care sunt normale.

Cum faci ca antreprenor sa ai o organizatie care sa fie robusta dar in acelasi timp flexibila si agila in raport cu oportunitatile de afaceri si volatilitatea macro-mediului?

Cu experienta de conscrestereultant in mai multe proiecte mari, dar si cei 10 ani intr-o corporatie cu care am pornit in Romania de la zero, am expertiza de a adresa aceasta provocare si de a da o valoare superioara unui proiect care pleaca dintr-o nevoie concreta de optimizare a unei zone din business, fie functia financiara, fie directia operatiuni.

Pentru mine, o astfel de oportunitate este nemaipomenita pentru a face un parteneriat cu antreprenorul si echipa sa pentru:

  • clarificarea strategiei si a obiectivelor pe termen lung si mediu ale companiei
  • stabilirea strategiilor si obiectivelor departamentale
  • preluarea acestor obiective in dimensionarea structurii: roluri, procese, sisteme si proceduri, astfel incat structura sa poata sa dezvolte si sa sustina cresterea
  • crearea unui reflex in organizatie ca filtrul tuturor deciziilor, de la cele mai insemnate la cele mai mici, sa fie strategia si nu raportarea la resursele curente sau practicile comode.
  • dupa aceea, urmeaza in mod evident partea tehnica a proiectului, in care alaturam expertiza mea experientei de business si organizationale a antreprenorului si a echipei sale si producem rezultate concrete.

Poate suna putin teoretic, dar ceea ce vreau sa exprim este ca proiectele de consultanta trebuie sa fie investitii in viitor, cu efecte masurabile in cresterea afacerii. Intr-o structura care este precum o “casa mare”, dar care se pregateste sa devina “mai mare”, abordarea de a adauga inca o camera azi, peste o saptamana sau un an, inca una, fara a avea fundatia unei viziuni clare a rezultatului, este paguboasa si cu costuri mai mari in final.

Am abordat acest subiect si in articolul “Parteneriat pentru operatiuni performante”.

Daca doresti sa discutam in acest sens, pentru afacerea ta, ma poti contacta la ioana@ioanaarsenie.ro sau 0727 765 520.

Share On Facebook
Share On Linkedin
Share On Stumbleupon
Contact us

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *