Analiza strategica: antreprenoriat in productie

Imi amintesc bucuria si noptile nedormite in copilarie, inaintea vizitelor la serviciu la mama si tata. Mefin Sinaia, un colos in anii ’80. Desi ai mei erau in categoria Tesa, tatal meu facea proiectare si normare si iesea mult din birou in hala de productie. Imi amintesc controlul de la intrarea in fabrica, mirosul “de uzina”, muncitorii cu costumul de protectie, biroul de proiectare cu enormele planse cu calc si multi “pixeli” masurati manual. (A fost primul loc in care am vazut atata geometrie aplicata).

De-a lungul timpului, pe fondul distrugerii gigantilor industriali din Romania, m-am multumit cu experienta unor mici unitati de productie in care intram in calitate de consultant. Mai tarziu, proiecte de M&A m-au dus foarte aproape, din nou, de aceasta zona.

In calitatea mea de consultant in management strategic, cred ca productia este sursa bogatiei. Daca proiectul este construit in mod inteligent, nu exista limite.

Mai jos enumar provocarile acestei activitati, pentru antreprenorul roman (fara a avea pretentia ca lista este completa):

  • investitie mare: atat infrastructura de productie cat si cea administrativa
  • competente variate necesare in echipa
  • eficienta utilizarii resurselor: bugetare, masurare, control, corectie
  • pozitionare pret (constructia pretului este in sine, o provocare)
  • supply-chain cu costuri mari in anumite zone, datorita infrastructurii rutiere
  • competitie, globalizare, volatilitate
  • consultanti (contabili, etc) slab pregatiti, neantrenati sa ofere valoare adaugata
  • competente interne scazute de business intelligence, big data, comunicare si marketing.

Ce fac eu?

In proiectele in care aleg sa intervin ma asigur ca sunt un partener de business pentru antreprenor si echipa sa. Impreuna transformam organizatia si optimizam de la intreg la parte. Imi mobilizez toata expertiza si obtin angajament de la cei cu care fac implementarea strategiei decise in fiecare proiect. Obtin rezultate durabile si stau aproape cat este nevoie pentru ca aceste rezultate sa fie internalizate si continuate de catre echipa.

Contributia indexmea este valoroasa pentru ca solutiile sunt rezultatul unui proces in echipa, eu fiind parte egala cu ceilalti, iar viziunea mea din exterior, alaturi de viziunea antreprenorului, contribuie la organizarea unui proiect cu potentialul de a antrena resurse neutilizate la cel mai bun potential.

In plus, intotdeauna sunt atenta la constructia unui buget adecvat, luand in calcul interventii limitate, dar cu impact si timpi de lucru eficient distribuiti.

Daca mesajul meu estindex1e suficient de puternic, in linie cu dorinta ta de transformare si crestere a afacerii pe care o conduci, hai sa lucram impreuna!

Impreuna cream valoare pentru afacerea ta!

ioana@ioanaarsenie.ro / 0727 765 520

Share On Facebook
Share On Linkedin
Share On Stumbleupon
Contact us

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *