Transparenta – conditie pentru o afacere sustenabila

Aveam in plan o alta tema, mai tehnica. Insa experienta ultimelor zile m-a indrumat catre acest subiect.

Incerc sa fiu succinta, nefiind specialista in acest subiect. Expun doar opinia mea, rezultat al observarii si analizei a numeroase afaceri, din domenii diferite.

De ce sustin ca fara transparenta nu exista potential de dezvoltare?

In viziunea mea, transparenta inseamna:

  • definire precisa si comunicare clara/non-echivoca a identitatii afacerii; comunicare interna, in echipa si externa, cu clientii si partenerii de business.
  • transparenta strategica: exista teama ca daca anunt liniile principale de strategie si dezvoltare concurenta va copia si tot efortul meu pentru inovatie va fi risipit. Aceasta este doar o scuza. Nimic nu este imposibil de aflat cu un efort rezonabil de analiza, in mediul extrem de volatil si agil in care lucram. Ce este vizibil insa, daca alegem obscuritate, este ca suntem mici, neclari sau lipsiti de curaj.
  • un instrument de leadership cu o putere foarte mare in cadrul organizatiei.
  • transparenta fiscala: desi suna inechitabil cunoscand numeroasele afaceri care functioneaza in zona gri, este foarte greu sa gestionezi, sa dezvolti o afacere, facand calcule duble. Este adevarat ca aceasta decizie are costurile ei, dar, in conditii normale, ai avut toate informatiile necesare la momentul in care ai ales sa deschizi o afacere. In plus, exista posibilitati de optimizare si management financiar si fiscal inteligent. Fiscalitatea este un cost – este acest cost inclus in strategia ta de pret?
  • acces la finantare
  • singura cale pentru a construi posibilitatea unui exit de succes. Cum altfel sa iti vinzi afacerea, la un pret corect, daca cifrele publice sunt subevaluate?

today-tomorrow

Sunt aici pentru a te ajuta sa construiesti un management financiar strategic. Decizia pentru transparenta iti apartine!

Share On Facebook
Share On Linkedin
Share On Stumbleupon
Contact us

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *