2023 – ContabilCFO | Studii si Analize marca Trusted Advisor | TrustedApp | Fiscalitate

Suntem onorati si bucurosi sa va avem alaturi la acest moment de bilant.

In acest an fiecare business a avut provocarea de a ramane in echilibru in conditiile macro. Pentru 2024 vedem aceeasi provocare, insa recomandam prioritizarea strategiilor de dezvoltare sau de conservare, dupa caz, in tandem cu multa atentie catre resursele interne: angajati, procese, capital.

Cateva repere importante pentru noi, in bilantul acestui an:

  1. De la Contabil la CFO (link: www.contabilcfo.ro)- un proiect de succes din 2022, dezvoltat in acest an la nivel superior. (foto1)
  2. Studiul Raportarea Financiară la Antreprenori”, ediţia a-IV-a, 2023 – pe larg- link https://trustedadvisor.ro/2023/11/21/studiu-2-din-5-antreprenori-romani-vor-internationalizare-ca-urmatoarea-etapa-de-dezvoltare-a-afacerii/ (foto 2)
  3. Analiza Trusted Advisor – Cum putem creste numarul firmelor peste 1 milion de euro – Axe de scalare pt IMM pe larg- link https://trustedadvisor.ro/2023/03/13/2072/ (foto 3)
  4. Trusted APP – bilant 3 ani: ZF (link https://www.zf.ro/zf-it-generation/zf-it-generation-ioana-arsenie-cofondatoarea-trusted-app-platforma-22137629 )
  5. Fiscalitatea– provocare pentru IMM-uri

La nivelul IMM-urilor masurile fiscale atrag atentia asupra nevoii de digitalizare si control asupra proceselor din departamentele financiar-contabile si suport.

Mai mult, functia contabila se repozitioneaza si preia modelul multinationalelor, intrucat este nevoie sa fie mapate alerte si sa fie foarte bine documentate tranzactiile.

Principalele aspecte vizate sunt e-factura, TVA-ul si fiscalizarea caselor de marcat.

Stabilirea intentiei in procesul de control si stabilire a evaziunii fiscale devine un subiect sensibil in situatia in care sistemele informatice nu sunt integrate si corect configurate in raport cu fluxurile operationale.

 

Toate acestea cresc nivelul de exigenta pentru IMM-uri, dar si pentru firmele de consultanta si contabilitate.

Va multumim si va dorim Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

 

 

Leave a Comment